Lekcja modelowa Czy wiesz co jesz?... czyli kuchnia to wielkie laboratorium chemiczne - badamy wybrane produkty żywnościowe

Nr szybkiej informacji: 
196
Adresat: 
Nauczyciele chemii i biologii z gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych
Informacja o wydarzeniu: 

Serdecznie zapraszamy  w dniu 10 marca 2016r.(czwartek) nauczycieli chemii i biologii z  gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych do obserwacji  lekcji modelowej przygotowanej przez Panią Dorotę Woźniak- wieloletniego i doświadczonego nauczyciela chemii w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego.

Zajęcia rozpoczynają się o godz. 10.00 w ZSPS w Łodzi ul. Franciszkańska 137. (Z portierni szkolnej goście będą przeprowadzeni do sali laboratoryjnej gdzie odbędzie się spotkanie.)  Ze względów organizacyjnych i lokalowych prosimy nauczycieli zgłoszonych mailowo lub telefonicznie do udziału w spotkaniu  o wcześniejsze przybycie z zapasem ok. 20 min.
Ze względu na  małą salę laboratoryjną w spotkaniu może uczestniczyć max do 8 nauczycieli.

 Celem spotkania jest  zaprezentowanie rozwiązań dydaktycznych i metodycznych w pracy z uczniami w ramach zajęć poświęconych analizie żywności z  wykorzystaniem eksperymentu laboratoryjnego. Podczas zajęć planowane jest stosowanie w badaniach żywności metod jakościowych i ilościowych.

Wszystkich chętnych nauczycieli prosimy  o kontakt mailem na adres  ekologia@wckp.lodz.pl do dnia 09.03. 2016r. lub telefonicznie pod numer 501288757 ( w godz 17.00-20.00)

Serdecznie zapraszamy

Opracowała:

Dorota Zielińska

doradca metodyczny ds. ekologii

Organizator: 
Dorota Zielińska
Pokaż więcej
strzałka w dół