SŁODKIE I ZDROWE ZAJĘCIA WARSZATOWE

Nr szybkiej informacji: 
110
Adresat: 
Nauczyciele gimnazjów
Informacja o wydarzeniu: 

Pracownia Edukacji Zawodowej Łódzkiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli

i Kształcenia Praktycznego

rekomenduje organizowane w ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego

 

SŁODKIE I ZDROWE ZAJĘCIA WARSZATOWE

 

Celem przedsięwzięcia jest przybliżenie uczniom gimnazjów zawodów branży spożywczej.

Warsztaty odbywać się będą w dniach od wtorku 21.10.2014 r. do piątku 24.10.2014 r. w godzinach 1000-1500 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi, ul. Franciszkańska 137.

Czas trwania zajęć dla jednej grupy ok. 1 godziny.

 

Tematyka warsztatów:

·    Produkcja wyrobów ciastkarskich - ćwiczenia praktyczne.

·    Kształtowanie wyrobów piekarskich - ćwiczenia praktyczne.

·    Wykonywanie prostych dekoracji cukierniczych - ćwiczenia praktyczne.

·    Perspektywy zawodowe w przetwórstwie spożywczym - prezentacja multimedialna.

 

Ponadto będzie możliwość uczestniczenia w pokazach dekoracji cukierniczych, produkcji pralin oraz możliwość obejrzenia wystaw cukierniczych.

Grupy chętne do udziału w warsztatach mogą zgłaszać się telefonicznie:42 6551040, 600934181 lub poprzez  e-mail: eszudrowicz@gmail.com, mmatuszewska2@wp.pl

 

Opracowały:

Joanna Kośka – dyrektor Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego

Danuta Urbaniak – konsultant ŁCDNiKP

 

Janusz Moos

Dyrektor Łódzkiego Centrum Doskonalenia

Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego

Proszę o zamieszczenie „SZYBKIEJ INFORMACJI” na tablicy ogłoszeniowej w pokoju nauczycielskim 

Organizator: 
Danuta Urbaniak, Joanna Kośka
Pokaż więcej
strzałka w dół