Zaproszenie

Nr szybkiej informacji: 
44
Adresat: 
Gimnazjaliści wraz z opiekunami
Informacja o wydarzeniu: 

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi, ul. Franciszkańska 137
zaprasza wszystkich gimnazjalistów wraz z opiekunami na warsztaty organizowane w ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery.

Celem przedsięwzięcia jest przybliżenie uczniom gimnazjów zawodów branży spożywczej oraz zaprezentowanie oferty edukacyjnej szkoły.

Warsztaty odbywać się będą w dniach:

od wtorku 18.10.2016 r. do piątku 21.10.2016r. w godzinach od 10.00-14.00.

Tematyka warsztatów:

  • Dekorowanie deserów mlecznych z zastosowaniem elementów kuchni molekularnej.
  • Wytwarzanie wafli.
  • Produkcja drobnych wyrobów cukierniczych m.in:
    • różki hawajskie
    • mini-kopce kreta
    • cakepops, czyli ciastko na patyku.

       

Kształtowanie i wypiek wyrobów drobnych piekarskich, np. rogale, chałki, precle.

Przewidywany czas trwania zajęć warsztatowych ok. 1 godz. Grupy chętne do udziału w warsztatach proszone są o wcześniejsze zgłoszenie.

Wskazane jest, aby uczniowie biorący udział w warsztatach posiadali ochronne stroje robocze, np. białe t-shirty.

 

Ponadto dla gimnazjalistów odbędzie się pokaz badania składników pokarmowych żywności, w nowoczesnej pracowni analizy żywności.

Dodatkową atrakcją będzie też Konkurs dla gimnazjalistów połączony z prezentacją „Co wiem o pieczywie?”

Serdecznie zapraszamy.

 

Osoby do kontaktu:

Elżbieta Szudrowicz tel. 600 934 181

Katarzyna Wojtalik tel. 519 194 619

 

Opracowanie:
Zespół ds. promocji ZSPS

Danuta Urbaniak konsultant ŁCDNiKP

Organizator: 
Danuta Urbaniak
Pokaż więcej
strzałka w dół